De activiteiten

 • Earobic
 • Conditie-gym
 • Yoga
 • Dansavond 1ste vrijdag v/d maand
 • Dansavond 2ste zaterdag v/d maand
 • Garoon volksdans
 • Happy feet lince dance
 • Hiphop
 • Arabische les
 • Digitale buddies
 • Tamount
 • Fietslessen
 • Foto-club
 • Massage therapie Tanyusha
 • Bingo-middag
 • Biljartclub De Nieuwe Jutter
 • Biljartclub De Tol
 • Vrijdagmiddag kaarten
 • Eten met Lister
 • Ouderenroos
 • Zangkoor
 • Brei-club
 • Cultuurcommisie

Informatie over de activiteiten

Conditie training Dames 60+

C O N D I T I E G Y M V O O R D A M E S 6 0 +

Heeft u zin om wek

elijks lekker een uurtje te bewegen in uw eigen buurt met een leuke groep dames en zo uw conditie te verbeteren?

Want ook als je geen 20 meer bent is bewegen belangrijk en goed – juist bij lichamelijke klachten.

Er worden conditie en spierversterkende oefeningen gedaan op een verantwoorde manier, en iedereen kan op haar eigen niveau mee doen.

Plezier in bewegen en leuke muziek staan centraal, de conditie neemt toe en de houding

wordt beter.

Kom gerust een keertje kijken en meedoen, u kunt altijd instappen.

Heeft u vragen?

U kunt altijd contact opnemen met de docente :
Sylvia ter Wolbeek, Oefentherapeut Cesar tel 030-2884109 0f 06-44229894

e-mail:sterwolbeek@live.nl

Waar en wanneer: Buurthuis de Nieuwe Jutter Amerhof 66

.
Woensdag 9.30 tot 10.30 uur.

Kosten 47 per half jaar

Nieuw in De Nieuwe Jutter – yoga! 

 

Wat is yoga? 

Yoga is een combinatie van fysieke houdingen, ademhaling en ademhalingsoefeningen en concentratie. Sommige oefeningen zijn eeuwen oud.  

Het is goed voor lichaam en geest! Door aandacht te geven op je houding/ademhaling word je meer ontspannen en kun je beter concentreren. Je wordt ook fitter en flexibeler van, een het is goed voor je balans. 

Anne zegt: Veel mensen denken dat je moet al lenig zijn om yoga doen. Maar yoga máakt je juist lenig(er). Ook denken veel mannen dat het niets is voor mannen, mede door dat lenig-moeten-zijn, maar niets is minder waar. Het doet iedereen goed. Yoga heeft nog steeds een reputatie als iets zweverigs, alsof je niet veel meer doet dan zitten. Ik vind het beoefenen van yoga iets heel concreets – lichamelijk ben ik sterker geworden, en ik merk dat ik inmiddels kalmer ben.  

Oorspronkelijk kwam yoga uit India, en sinds de 20ste eeuw heeft het vele vormen aangenomen, vooral in het Westen. 

De Iyengar stijl is naar Mr BKS Iyengar genoemd, een van de mensen die yoga naar het Westen heeft gebracht. (Hij zie, ‘jullie mogen het Iyengar yoga noemen als jullie willen, ik noem het gewoon yoga’) Deze vorm houdt in dat je meestal langer in een houding blijft, en dat je iets meer op je houding let zodat je het meest baat uit elke houding haalt. Hulpmiddelen (‘props’) zoals blokken en riemen helpen je de essentie van een houding te voelen. 

De lessen zijn op beginnersniveau, maar de meeste houdingen kunnen aangepast worden voor mensen met meer ervaring. Je kunt altijd aansluiten!  

Wanneer: donderdagochtend, 10:00-11:15uur  

Kosten: op donatiebasis, tussen €0 – 10 (voorstel €5/les)  

Docent Anne Hodgkinson komt oorspronkelijk uit de VS, dus de lessen kunnen ook in het Engels. Ze is begonnen met yoga om iets meer beweging te krijgen, en merkte al snel dat ze niet alleen sterker werd maar ook meer ontspannen. Zij geeft yogales sinds 2012, toen zij haar diploma vinyasa (‘flow’) yoga haalde, en ze heeft sinds 2019 haar Iyengar certificatie.  

Happy Feet Dancers 


Wie zijn wij:Rien en Ciska Tomassen en zijn samen met onze dansers een gezellige country line dance club waar “bijna” alles mag en niets moet. We geven al 16 jaar les en sinds november 2019 geven wij les op maandagavond in De 

Jutter, Amerhof 66, 3522 TR Utrecht. Wij zijn hier erg hartelijk ontvangen en hebben het 

enorm naar ons zin. Bijna wekelijks wordt er een nieuwe dans geleerd en worden eerder geleerde dansen herhaald. Ciska begeleidt de beginners en geeft hun extra aandacht om snel vertrouwd te raken met de dansen. De naam zegt het al dat we vooral dansen op countrymuziek, maar heel af en toe dansen we ook op andere muziek.

We nodigen iedereen graag uit om een kijkje te komen nemen en gezellig met ons mee te dansen! De eerste keer is altijd vrijblijvend en gratis!

Er wordt gedanst op de maandagavond van 20.00-22.30 uur in De Nieuwe Jutter, Amerhof 66, 3522 TR Utrecht. Heb je de smaak te pakken dan kan je op woensdagavond van 20.00-22.30 uur ook dansen in T ’Bredezand, Pauwoogvlinder 20, 3544 DB Utrecht-Leidsche Rijn

Voor meer info over onze club: http://www.happyfeetdancersutrecht.nl/ over onder andere workshops en demo’s die wij kunnen geven. Voor vragen kun je bellen met

Rien 06 – 55362516 of mailen happyfeetdancersutrecht@gmail.com

Tamount

Stichting Tamount levert een bijdrage aan de verbetering van de positie van de Marokkaanse gemeenschap in de wijk. Op die manier wordt ook bijgedragen aan de leefbaarheid en het samenleven van alle bewoners in de wijk. Hoewel Tamount er is voor alle leeftijden, richt Tamount zich vooral op de jeugd tussen zes en zestien jaar. Echter de ouders worden daarbij niet vergeten.

Hieronder een opsomming van de activiteiten die door Stichting Tamount werden georganiseerd in 2019

Sport
Door het organiseren van activiteiten m.b.t. sport en beweging willen wij volwassenen en senioren een mogelijkheid bieden om toch aan beweging en ontspanning te doen. Dit doen we o.a. door activiteiten als basketballen, voetbal en nog veel meer.

Recreatie
Stichting Tamount organiseert uitjes voor de leden om ze te stimuleren en om op een leuke en zinvolle manier hun vrije tijd door te brengen.

Cultuur & Geloof
De culturele activiteiten worden vaak een aantal keer per jaar georganiseerd. Zoals het Ramadan feest voor iedereen, Theater te volgen voor de Jeugd behoort ook tot een cultureel onderdeel. Verder worden er ook pinkster-maaltijden gehouden waarbij moslims en christenen samen eten. Ook worden veel activiteiten op het gebied van cultuur en geloof georganiseerd, zodat alle bevolkingsgroepen meer begrip hebben voor hun medebewoners met ieder zijn eigen identiteit.

Lessen
Taallessen en andere vormen van bijscholing worden vaak gegeven in de moedertaal van de participant. Dit doen wij om de integratie en het begrip bij de mensen versneld te vergroten.

Voorlichting
Stichting Tamount organiseert verschillende voorlichtingen voor zowel ouders als kinderen over verschillende onderwerpen waaronder:
• Onderwijs
• Opvoeding
• Normen en waarden
• Rechten en plichten
• Belasting zaken
• Ervaringen uitwisselen over de buurt

Huiswerkbegeleiding en Bijles

Elke leerling krijgt bij ons persoonlijke aandacht. Bij ons kun je het huiswerk maken op een rustige plek, waarbij onze gemotiveerde begeleiders altijd voor je klaarstaan. Dit organiseren wij voor kinderen van het Basisonderwijs ter voorbereiding op de Cito-toets en het voortgezet onderwijs. Met als doel de jongeren te begeleiden bij hun schoolvakken. Dit onderdeel is zeer succesvol.

Inloop

Dagelijks van 19:30 tot 23:00 uur was er mogelijkheid om onder het genot van een kopje thee van gedachten te wisselen. Daarnaast werden speciaal voor vrouwen een paar dagdelen per week gereserveerd voor verschillende activiteiten.

Contactgegevens:
• Algemeen: Brom 0655174300
• Bijles en huiswerkbgeleiding: Jamal 0624395286
• info@stichtingtamount.nl

Fietslessen

Wanneer je niet bent opgegroeid met de fiets, is de kans groot dat je nooit hebt leren fietsen. Speciaal voor die volwassenen organiseren wij fietslessen op 11 plekken in Utrecht. Een fietscursus bestaat uit 10 lessen en kost in totaal 15 euro. Les fietsen zijn aanwezig op de locatie. Klik hier voor het rooster en de locaties.

Ik wil fietsles!

Wil je zelf graag met behulp van onze Fietsmeesters leren fietsen? Of ken je iemand die hiermee geholpen zou zijn? Vul dan nu het aanmeldformulier in op onze website!

Ik heb een vraag

Wil je eerst nog wat meer informatie over de fietslessen voor volwassenen? Neem dan contact op met Fietsmeester Nander via nander.zuidema@sportutrecht.nl

Nander Zuidema | Projectcoördinator de Fietsmeesters jeugd & volwassenen
www.instagram.com/defietsmeesters www.defietsmeesters.nl | www.sportutrecht.nl

Bezoekadres: Herculesplein 209, 3584 AA Utrecht
030-2840770 of 06-34116596

Massage Therapie Tanyusha

De website van Massage Therapie Tanyusha kunt u vinden op https://massagetherapietanyusha.nl
Voor reserveringen kun u op de website terecht en klikt u op nu boeken.
U kunt daar ook kijken voor beschikbaarheid.
Voor meer informatie kunt u ook mailen naar info@massagetherapietanyusha.nl of bellen met 06-44424909
reserveren naar afspraak@massagetherapietanyusha.nl

 

Biljartclub Buurthuis “De Nieuwe Jutter”

Wie wil onze biljartclub komen versterken.
Het maakt niet uit of je beginner bent of gevorderde. Bij ons kan je op een gezellige en ontspannen wijze de biljartsport beoefenen.

Wij hebben op dit moment een kleine 40 leden en als lid kunnen we je het volgende aanbieden.

Deelname aan Interne competitie op de maandagmiddag van 13.00 tot ongeveer 17.00 uur

Deelname aan Stedelijke Utrechtse Biljart Competitie op de dinsdagmiddag van 13.00 tot ongeveer 17.00 uur.

Deelname aan avondcompetitie KNBB op de maandag-, woensdag- en of donderdagavond.

Vrij biljarten op woensdag, donderdag en vrijdag

Mogelijkheid voor het volgen van biljartlessen

Je maakt je eigen keuzes voor wat betreft wel of niet deelnemen aan één van de competities.
Op onderstaande afbeelding het biljartlokaal van Buurthuis “De Nieuwe Jutter”

We beschikken over een goed geoutilleerd biljartlokaal met 2 biljarttafels, timerklokken en een modern digitaal scoresysteem.

De jaarlijkse vaste bijdrage voor leden is op dit moment 30 euro per jaar en wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld. Deelname aan één of meerdere competities kunnen extra kosten meebrengen.

Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Dhr. Joop Faasen, bereikbaar onder telefoon nummer 030-2892363.

Biljartclub De Tol

UBC de Tol is een club waar vooral de gezelligheid een grote rol speelt. Hier is plek voor beginnende biljarters en gevorderden. De doelstelling is om elkaar op een sportieve wijze naar een hoger niveau te helpen. Ook richten wij ons o.a. op de groep veertigers die uitgesport zijn bij fysiek zware sporten. Wij hebben hiervoor twee tafels tot onze beschikking.

Onze club is gevestigd in de Nieuwe Jutter in Utrecht. Hier zijn we op de dinsdagavond vanaf 19:30 uur aanwezig.

Vrijdagmiddag Kaarten

Een aantal jaren geleden is klaverjasclub “de Jutter” door
Mevrouw Riet de Coo opgericht. Uitganspunt: Gezelligheid voor alles !!
Helaas is Riet plotseling overleden en heeft dhr. Gerrit van Schaik het stokje van haar overgenomen.
Hij wordt hierbij ondersteund door Marjan Lucas, Appie Schoonewille, en Wim de Groot.
Onze gezellige kaartclub bestaat momenteel uit 24 leden.
We zouden het leuk vinden onze club verder uit te breiden met nieuwe leden. U bent van harte welkom wekelijks op de Vrijdagmiddag.
We starten om 13.30 uur met kaarten.
Naast gezelligheid zijn er ook nog leuke prijsjes te winnen.

Mocht u ons willen komen versterken kunt u telefonisch kontakt opnemen met Buurthuis de Nieuwe Jutter: 030-2883190 of Marjan 06-12901075.
Hopelijk tot ziens !!

Vragen? neem contact met ons op!

Nieuwsbrief