Nieuwsberichten

 • Maartenspenning voor Theo van Wijk
  Foto: Anna_van_Kooij

  Op maandagmiddag 29 juni ontving Theo van Wijk op Domplein 4 de Maartenspenning uit handen van burgemeester Jan van Zanen. Theo van Wijk ontvangt de Stedelijke onderscheiding omdat hij al ruim 30 jaar actief is voor de stad. Hij draagt met zijn kennis en inzet actief bij aan de rol van het tastbaar maken van de rijke geschiedenis in, onder en rond het Domplein.

  Theo van Wijk is mede-oprichter van de Stichting DOMunder (voorheen: stichting Domplein 2013), een particulier initiatief dat – in nauwe samenwerking met de gemeente Utrecht en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed – via verschillende deelprojecten de 2000 jaar geschiedenis en archeologie aanraakbaar, toegankelijk en beleefbaar wil maken voor iedereen. Belangrijkste resultaten zijn de Castellum Markering (in fasen aangelegd tussen 2007 en 2017), Schatkamer Domplein (2010) en vooral de opening van DOMunder in 2014, de ondergrondse historische attractie van Utrecht. Ook zet Theo van Wijk zich al jaren in als kwartiermaker voor diverse stichtingen om bij te dragen aan UNESCO Werelderfgoed nominatie van de Romeinse Limes in Nederland.   
  Daarnaast was Theo van Wijk tussen 2006 en 2014 voorzitter van de stichting De Nieuwe Jutter. Hij heeft mede mogelijk gemaakt dat het Buurthuis De Nieuwe Jutter in Rivierenwijk sinds 2008 in zelfbeheer kan voortbestaan en haar maatschappelijke rol voor onder andere de SBWU (Stichting Begeleid Wonen Utrecht) en de Marokkaanse vereniging Tamount kan blijven voortzetten.
  Het gemeentebestuur kent de Maartenspenning sinds 1985 toe aan personen die zich langdurig op buitengewone wijze voor Utrecht hebben ingezet op cultureel terrein.

  https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/75419/stedelijke-onderscheiding-voor-theo-van-wijk/
  Bron: https://utrecht.nieuws.nl/

 • Secretaris gezocht.

  Het bestuur van De Nieuwe Jutter zoekt een secretaris.

  Over ons.

  De Nieuwe Jutter is het trotse buurthuis van de Rivierenwijk in Utrecht. Sinds 2008 beheert een groep bewoners (de beheergroep) het buurthuis in zelfbeheer (het eerste buurthuis in zelfbeheer in de stad Utrecht). Rivierenwijk kenmerkt zich als een ondernemende wijk waar buurtbewoners nauw betrokken zijn bij voorzieningen in de wijk. Dit zie je heel duidelijk terug in De Nieuwe Jutter.

  De Nieuwe Jutter is een stichting met een betrokken bestuur. Het bestuur wordt gevormd door een groep actieve, gepassioneerde en deskundige vrijwilligers, meest buurtbewoners. Wij zijn op zoek naar een secretaris.

  Wie zoeken wij?

  We zoeken iemand, liefst uit de wijk (of betrokken bij de wijk), met een hart voor maatschappelijk ondernemen. Die zich graag bezighoudt met maatschappelijke vraagstukken en zijn of haar tijd en energie wil steken in het verder ontwikkelen van De Nieuwe Jutter. Het is een onbezoldigde functie.

  De werkzaamheden van de secretaris omvatten o.a:

  • Het maken van een verslag van de vergaderingen.
  • Overzicht bijhouden van de subsidies voor de Nieuwe Jutter.
  • Bijhouden en verwerken van de post.
  • Zorg dragen dat e.e.a. overzichtelijk en veilig in de cloud wordt bewaard.
  • Meedenken en -werken aan de huidige en toekomstige bestendigheid van buurthuis De Nieuwe Jutter.

  Tijdinvestering:

  • Maandelijks enkele uren
  • 1x per 6 weken 2 uur bestuursvergadering

  Bij interesse of vragen graag contact opnemen met:

 • Hart onder de riem.

  Beste buurtbewoners,

  Met dit berichtje willen we u namens De Nieuwe Jutter graag een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd. We missen het samenkomen in De Nieuwe Jutter enorm – net als u. We wensen u en uw familie alle gezondheid en rust toe en… kijken er naar uit om u weer te zien in betere tijden. Dan bent u weer van harte welkom om te komen dansen, sporten of bijvoorbeeld biljarten!

  In de tussentijd kunt u ons natuurlijk bereiken. Heeft u behoefte aan wat gezelligheid, beweging of heeft u ergens hulp bij nodig? Of wellicht wilt u uw normale activiteiten nu online aanbieden (dansen of spelletjes)? Laat het ons weten; dan zoeken we samen naar een manier!
  Je kunt ons bereiken via: 0612901075 (Marjan) of buurthuis@denieuwejutter.nl

  Tot slot: In deze moeilijke tijden is extra belangrijk om ook aan leuke dingen te denken. Daarom halen we mooie herinneringen en verhalen op over De Nieuwe Jutter. Heeft u als deelnemer, huurder of betrokken buurtbewoner een mooie herinnering of ervaring over De Nieuwe Jutter? Dan horen we dat heel graag en delen we dat met andere buurtbewoners op onze website.

  Alvast bedankt en hopelijk tot snel – in goede gezondheid!

  Namens Bestuur en Beheergroep van De Nieuwe Jutter

 • De Rivierwijker

  Dag allemaal,

  Komende donderdag 16 april is de deadline voor de volgende Rivierwijker. Het wordt een bijzonder nummer in een bijzondere tijd. We hebben al van een aantal mensen kopij ontvangen, waarvoor dank! We hebben nog wat ruimte op dit moment. Dus: wil je je buurtgenoten een hart onder de riem steken, heb je een leuk initiatief opgestart of gezien, laat het ons weten. Maar ook met andere onderwerpen kun je nog steeds terecht op rivierwijker@live.nl

  Hartelijke groet, namens de redactie van de Rivierwijker,

  Jan Michielsen

 • Corona Virus.

  Vanwege het corona virus zijn we tot nader bericht gesloten.

  Toch blijven we aan u denken en zijn we altijd te bereiken voor een praatje.