Zomer Activiteiten De Nieuwe Jutter

Na bijna een jaar dicht te zijn geweest, blijven we nu de hele zomer open. En daarom organiseren we deze zomer een aantal leuke zomeractiviteiten. Kom je ook? Lees hieronder meer over de verschillende activiteiten.

Aanmelden kan op verschillende manieren:

  • Vul het online aanmeldformulier in:

Ja, ik wil dat de rijdende mini-bieb langs komt!
Ja, ik wil mee eten bij het Thuisgekookt diner
Ja, ik wil mee eten bij het BuurtBuik diner

  • Stuur een mailtje naar buurthuis@denieuwejutter.nl en vermeld welke activiteit en met hoeveel personen
  • Schrijf je in op de papieren lijsten die in het buurthuis liggen

Rijdende mini-bieb – 10 juli, 31 juli en 14 augustus

Misschien heeft u de riksja weleens zien rijden? Na een jaar stil gestaan te hebben door de lockdown, was de riksja afgelopen week weer in de wijk te zien: als rijdende mini-bieb. Dit ging zo leuk dat we dit komende zomer willen herhalen. Maar nu ook op bestelling! Wij vullen de riskja met leuke boeken en jij kunt een leuk boek uitzoeken óf boeken toevoegen. Lijkt het jou leuk als de rijdende mini-bieb bij jou thuis voorrijdt en woon jij in Rivierenwijk of Dichterswijk? Reserveer hem dan nu voor zaterdag 10 juli, zaterdag 31 juli of zaterdag 14 augustus.

We laten je een dag van tevoren via de mail weten hoe laat we ongeveer langskomen, zodat je een boek kunt uitzoeken of een boek toevoegen wat je zelf kwijt wilt. Uitgezochte boeken mag je houden, ze hoeven niet teruggegeven te worden.

Boeken die je eerder kwijt wilt, kun je ook naar het buurthuis de Nieuwe Jutter brengen. We leggen ze daar in de kast en nemen ze mee in de mini-bieb bij een volgende rit.

Tot ziens bij de rijdende mini-bieb!

Buurtcamping Transwijk – 16, 17 en 18 juli

Leer je buren kennen tijdens een kampeerweekend in je eigen park! De Buurtcamping Utrecht zal dit jaar wederom de zomervakantie aftrappen met een kampeerweekend vol met sport, kunst, kampvuurtjes, bingo, bbq’s, muziek en nog veel meer. Ook de cultuurclub van De Nieuwe Jutter treedt op: kom je ook? Voor kaartjes en meer informatie kijk op deze website: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/de-buurtcamping-park-transwijk-2021

Kinderdisco – vrijdag 23 juli – 19.00 tot 21.00u

Start de vakantie goed en kom dansen! De Nieuwe Jutter organiseert een kinderdisco voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Met een DJ én een danscompetitie waarmee je leuke prijzen kunt winnen! Dansen jullie mee op de leukste hitjes?

De kinderdisco is tussen 19.00u en 21.00u in de grote zaal bij de Nieuwe Jutter. Je kunt een plekje reserveren door een mailtje te sturen naar buurthuis@denieuwejutter.nl, maar je kunt ook gewoon binnenlopen (vol=vol). Meedoen is gratis; voor een klein bedrag kun je een consumptiebon voor wat te drinken en wat lekkers halen.

Thuisgekookt Diner – zondag 25 juli

Ben jij deze zomer niet op vakantie? Maar ben je wel heel blij dat er steeds weer wat meer mag? En heb je zin in een leuke activiteit waarbij je buurtgenoten kunt ontmoeten?

Op 25 juli organiseert De Nieuwe Jutter samen met Stichting Thuisgekookt het Thuisgekookt-Thuisgebleven zomerdiner.

Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor het delen van vers gekookte maaltijden én sociaal contact. Wist je dat er maarliefst 53 thuiskoks zijn in Rivierenwijk graag een maaltijd met hun buurtbewoners delen? Op 25 juli koken enkele van deze koks een heerlijke maaltijd die we met elkaar gezellig samen eten bij De Nieuwe Jutter. Schuif aan, ontmoet de koks, proef hun gerechten én ontmoet andere buurtgenoten.

BuurtBuik verspillingsdiner – vrijdag 13 augustus

Wist je dat één vierde van al het eten in Nederland jaarlijks wordt weggegooid? BuurtBuik maakt van eten dat anders wordt weggegooid, gratis, gezellige en gezonde maaltijden voor buurtbewoners. Zo strijden we samen tegen voedselverspilling. Op vrijdag 13 augustus koken de trainees van YSE. Zij halen overtollig voedsel op bij supermarkten en horeca en maken daar een drie gangendiner van. Benieuwd wat zij voor creatiefs koken? Kom mee eten en meld je aan voor een gratis maaltijd.

Plaats een reactie