MASSA | MENS VOORSTELLING STUT THEATER

Let op! De voorstelling is op zondag 17 september in plaats van de eerder communiceerde 15 september.
Is er nog ruimte voor nuance?
In de nieuwste voorstelling van Stut Theater staan groepsdenken, de druk om te moeten kiezen en de steeds groter wordende afstand tussen mensen centraal. Deze grote en complexe thema’s zijn tot op menselijk niveau gestript door de persoonlijke verhalen van de zes spelers te vertellen.

Er is een monster
Een meerkoppig monster
Een monster brult
Dat duwt
Dat danst
Dat volgt
Zijn naam is MASSA

We willen als mens bij een groep horen, gezien worden, onderdeel zijn van een groter geheel. Opgaan in de massa, de energie voelen pulseren van duizenden mensen, bij een demonstratie of een festival. Maar een massa kan ook destructief zijn. Een massa kan je haast dwingen om te kiezen.

Links of rechts. Natuur of snelweg. Woke of racist. Man of vrouw. Houmous of worst.
Is er nog ruimte voor nuance? Mag je ook ergens niets van vinden? Hoe verhoud je je in deze maatschappij tot alles wat er speelt? Hoe verhoud jij je tot de massa?

In de voorstelling MASSA | MENS spelen zes zeer verschillende mensen. Waarom kunnen zij wel hun eigen pad kiezen, tegen de massa ingaan en openstaan voor andersdenkenden? Is dit echt zo en vooral: blijft dit zo?

MASSA | MENS is een voorstelling over andersdenken, massavorming en polarisatie. De spelers hebben hun persoonlijke verhalen geïntegreerd in deze interdisciplinaire voorstelling. STUT maakt community theater vanuit een maatschappelijke urgentie, met spelers die geen professionele acteurs zijn, maar binding hebben met de thematiek.

Workshop

Theatermaker Kira Anzizu onderzoekt met de deelnemers hoe mensen bewegen in groepen en welke bewegingen je als mens op zichzelf maakt. Wat doe jij wat iemand anders niet doet? Interessant om eens mee te experimenteren. De les is gratis en vrij toegankelijk. Je hoeft geen ervaring te hebben, iedereen is welkom! 

De workshop is optioneel en vindt plaats vooraf aan de voorstelling. Van 17.00u tot 18.30u. Daarna eten we gezamenlijk en start de voorstelling? Interesse? Meld je aan via britt@denieuwejutter.nl 

Praktische informatie

Wanneer: zondag 17 september 2023

Hoelaat: 19.30u inloop, 20.00u start

Kosten: 2,50 euro inclusief kop koffie/thee

Waar: De Nieuwe Jutter, Amerhof 66 Utrecht

 

Reserveer je ticket hier, of koop je kaartje aan de bar in De Nieuwe Jutter

Meedoen met de theaterworkshop vooraf? Meld je aan via britt@denieuwejutter.nl 

 

 

 

 

 

[et_bloom_inline optin_id="optin_2"]

De Nieuwe Jutter