Over ons

De Nieuwe Jutter is een bruisend buurtcentrum in de wijk waar iedereen uit Rivierenwijk, Dichterswijk en omgeving zich welkom voelt.

Onstaangeschiedenis

Hoe het begon

Ruim 30 jaar werd De Jutter beheerd door welzijnsorganisatie Doenja. In 2005 besloot Doenja om een aantal buurthuizen in Rivierenwijk te sluiten.

Actieve bewoners enbewonersgroepen in Rivierenwijk waren erg bezorgd en wilden De Jutter niet kwijt. Met veel inzet en doorzettingsvermogen en steun van financiele partners is het uiteindelijk gelukt. Zo konden we toch blijven bestaan. De Stichting De Nieuwe Jutter was een feit. Op 11 september 2008 werd buurthuis De Nieuwe Jutter officieel geopend door hare koninklijke hoogheid prinses Máxima. Waar iedereen uiteraard nog steeds enorm trots op is.

over-ons-hoe-het-begon

Wie zijn wij?

Samen met bestuur, beheer en de vrijwilligers beheren we De Nieuwe Jutter

Het dagelijks beheer is in handen van een beheerdersgroep die bestaat uit betrokken wijkbewoners. Samen beheren we de Nieuwe Jutter. Voor vragen over verhuur en de agenda kun je contact opnemen met Berry Kluinhaar (0613698549).

Het bestuur van De Nieuwe Jutter is een ‘Beleidsvormend bestuur.’ Het bestuur zorgt op de eerste plaats voor de randvoorwaarden voor het functioneren en voortbestaan van het buurthuis.

header-nieuwe-jutter-02

Missie en visie

Visie

‘De Nieuwe Jutter is een bruisend buurtcentrum in de wijk waar iedereen uit Rivierenwijk, Dichterswijk en omgeving zich welkom voelt’.

Missie

De Nieuwe Jutter is een belangrijke ontmoetingsplek in de buurt. Een warme plek en voor sommige zelfs een tweede thuis! We geloven in zelfbeheer en in co-creatie, dus we doen het samen. We zijn er voor en door de buurt en iedereen is welkom bij ons. Of je nou een ruimte huurt, iets goed wil doen voor je buurtgenoten of als vrijwilliger aan de slag wilt, bij ons staan de deuren voor je open. Samen met bestuur, beheer en de vrijwilligers beheren we De Nieuwe Jutter. De Nieuwe Jutter draagt hierdoor bij aan onze mooie wijk en het prettig wonen in de buurt. We hebben speciaal oog voor groepen die wel een steuntje kunnen gebruiken en gaan uit van de kracht van mensen. Je kunt hier terecht voor een kop koffie, een praatje, een activiteit, ervaring opdoen met werk of zelf ontplooien van activiteiten. We staan open voor nieuwe kansen en mogelijkheden.

Onze ruimtes worden verhuurd voor verschillende activiteit op het gebied van (maatschappelijke) ontwikkeling; ouderensoos, samen eten, kaart & biljartclubs, taallessen, kinderopvang, sport en spel, culturele activiteiten, zoals dans en zang en aan kleine zelfstandigen. Ook voor (het organiseren van) vergaderingen, opleidingen, cursussen of bijeenkomsten kunt u bij ons terecht.

logo-nieuwe-jutter

De Nieuwe Jutter