Jonge Jutters

De Nieuwe Jutter is een bruisend buurtcentrum in de wijk waar iedereen uit Rivierenwijk, Dichterswijk en omgeving zich welkom voelt.

Jonge Jutters zijn jongeren uit Rivierenwijk en omgeving die activiteiten en evenementen organiseren in de wijk.  Heb jij toffe ideeën of wil je meehelpen bij de organisatie? Stuur ons dan een mailtje naar jongejutters@gmail.com, of stuur ons een bericht via Instagram @JongeJutters.

Wat doen wij?

Jonge Jutters zijn jongeren tussen de 16 en 27 jaar. We doen heel uiteenlopende dingen. Wanneer jij je aanmeldt als Jonge Jutter kijken we naar wat jij leuk vindt om te doen. Je kunt je aansluiten bij een van de lopende activiteiten, of we komen samen tot een nieuw tof idee! Je krijgt begeleiding en er is budget om in te zetten voor trainingen, workshops of het uitvoeren van de activiteiten.

jonge-jutters-verschilmakers

Je organiseert bijvoorbeeld samen met andere jongeren een sportactiviteit, of een muziekevent. Of je helpt buurtbewoners met de organisatie van een initiatief of idee: je gaat met hen in gesprek, luistert naar hun ideeën en je maakt samen een plan. Het kan ook zijn dat jij zelf een geweldig idee hebt: dan kijken we samen hoe we dat mogelijk kunnen maken. Tenslotte kun je helpen met een bestaande activiteit of directe hulpvraag: bijvoorbeeld bij het taalcafé, met de social media, fotografie of grafisch ontwerp.

Kortom: mogelijkheden genoeg! En vooral: ruimte voor jouw talent! Meedoen? Stuur een bericht naar jongejutters@gmail.com

jonge-jutters

Over Jonge Jutters

Jonge Jutters zijn Verschilmakers in Rivierenwijk. We inspireren, trainen en begeleiden jonge impactmakers in de wijk! Tijdens het project gaan jongeren met hun eigen ideeën en talenten aan de slag. Ze werken aan hun eigen ontwikkeling, leren nieuwe mensen kennen en doen iets voor een ander. Op deze manier versterken we jongeren en met onze frisse blik, energie en eigen talenten dragen we bij aan een mooie wijk.

Het project Jonge Jutters is onderdeel van het programma “De Verschilmakers” van het Oranjefonds. Samen met 24 andere organisaties gaan we drie jaar lang aan de slag om meer jonge vrijwilligers aan ons te binden. Vervolgens zullen wij onze opgedane kennis en ervaring delen met minstens vijf organisaties in het lokale netwerk.

logo-nieuwe-jutter

De Nieuwe Jutter