Yoga

De Nieuwe Jutter is een bruisend buurtcentrum inde wijk waar iedereen uit Rivierenwijk, Dichterswijken omgeving zich welkom voelt.

Iyengar Yoga

Wat is yoga?

Yoga is een combinatie van fysieke houdingen, ademhaling en ademhalingsoefeningen en concentratie. Sommige oefeningen zijn eeuwen oud.

Het is goed voor lichaam en geest! Door aandacht te geven op je houding/ademhaling word je meer ontspannen en kun je beter concentreren. Je wordt ook fitter en flexibeler van, een het is goed voor je balans.

Anne zegt: Veel mensen denken dat je moet al lenig zijn om yoga doen. Maar yoga máakt je juist lenig(er). Ook denken veel mannen dat het niets is voor mannen, mede door dat lenig-moeten-zijn, maar niets is minder waar. Het doet iedereen goed. Yoga heeft nog steeds een reputatie als iets zweverigs, alsof je niet veel meer doet dan zitten. Ik vind het beoefenen van yoga iets heel concreets – lichamelijk ben ik sterker geworden, en ik merk dat ik inmiddels kalmer ben.

Oorspronkelijk kwam yoga uit India, en sinds de 20ste eeuw heeft het vele vormen aangenomen, vooral in het Westen.

yoga-01

De Iyengar stijl is naar Mr BKS Iyengar genoemd, een van de mensen die yoga naar het Westen heeft gebracht. (Hij zie, ‘jullie mogen het Iyengar yoga noemen als jullie willen, ik noem het gewoon yoga’) Deze vorm houdt in dat je meestal langer in een houding blijft, en dat je iets meer op je houding let zodat je het meest baat uit elke houding haalt. Hulpmiddelen (‘props’) zoals blokken en riemen helpen je de essentie van een houding te voelen.

De lessen zijn op beginnersniveau, maar de meeste houdingen kunnen aangepast worden voor mensen met meer ervaring. Je kunt altijd aansluiten!

Wanneer: donderdagochtend, 10:00-11:15 uur

Kosten: op donatiebasis, tussen €0 – 10 (voorstel €5/les)

Iyengar Yoga

Docent Anne Hodgkinson komt oorspronkelijk uit de VS, dus de lessen kunnen ook in het Engels. Ze is begonnen met yoga om iets meer beweging te krijgen, en merkte al snel dat ze niet alleen sterker werd maar ook meer ontspannen. Zij geeft yogales sinds 2012, toen zij haar diploma vinyasa (‘flow’) yoga haalde, en ze heeft sinds 2019 haar Iyengar certificatie.

Vragen/aanmelden:

030-254-6716  / 06 2945 6687

annechodgkinson@gmail.com

logo-nieuwe-jutter

De Nieuwe Jutter