Kom je naar burendag op 24 september?

Op 24 september vieren we nationale burendag! Een rommelmarkt en activiteiten op het plein, voorstellingen, muziek en lekker eten. Er is voor ieder wat wils – kom je ook? & ontdek wat voor leuks er te doen is in je buurt!

Programma:

11.00 – 17.00 rommelmarkt op het plein & huisgemaakte gehaktballen van Arnold

Iedereen is welkom om zelf een kleedje neer te leggen en spullen te verkopen. Of struin langs de andere kleedjes voor wat leuke aanwinsten. 

13.00 – 17.00 silent disco voor jong en oud

Buiten op het plein dansen met koptelefoons! Kies zelf 1 van de 2 kanalen waar jij het leukste liedje hoort. 

15.30 – 16.30 voorstelling Future Citizens Nextdoor

Future Citizens is een theaterserie met live muziek waarin je nieuwe Nederlanders, hun talenten en dromen ontmoet. Elke voorstelling wordt er een inspirerend verhaal verteld over een vluchteling met een succesvolle carrière, die zijn plek in Nederland gevonden heeft. In de media lees je namelijk weinig over de skills en talenten die mensen hier mee naartoe nemen. 

Op burendag speelt de voorstelling in De Nieuwe Jutter. Hier ontmoet je vluchtelingen die hun buren willen leren kennen en spelen we monologen gebaseerd op succesverhalen van nieuwkomers die hun plek in ons land gevonden hebben. De voorstelling duurt circa 35 minuten en daarna is er ruimte om met elkaar na te praten en uit te wisselen. De toegang is gratis! Meer informatie over New Dutch Connections en de voorstelling: https://www.newdutchconnections.nl/nextdoor/.

16.30 – 20.00 diner en live muziek van Utrechtse Stadsmuzikanten

Op deze burendag vieren we ook de 900ste verjaardag van Utrecht. Dankzij een samenwerking van Podium om de Hoek en de Utrechtse Stadsmuzikanten sluiten we burendag af met een muzikaal feest en diner!  Tussen 16.30u en 20.00u kun je genieten van meerdere gangen diner, diverse optredens en speeddaten met je buren en wijkgenoten. Het is een feest waar iedereen welkom is! De toegang is gratis, maar we vragen je wel een plekje te reserveren via deze link, of de inschrijflijst in het buurthuis.

Hulp gezocht!

Om deze dag tot een succes te maken zijn we nog op zoek naar mensen die ons willen helpen op deze dag. Lijkt het je leuk om te helpen koken, de silent disco te begeleiden, achter de bar, of zelf een activiteit te organiseren? Laat het ons even weten door te mailen naar buurthuis@denieuwejutter.nl.

[et_bloom_inline optin_id="optin_2"]

De Nieuwe Jutter